Styla turnébussen

När man är ute och åker så mycket som vi så är det en bra idé att sprida bandnamnet ytterligare, utöver dem spelningar som man faktiskt gör på den lokala klubben. Affischer inför tillställningar tas ned efter ett tag och vips så har namnet försvunnit tills nästa gång. Det smartaste som vi kunde göra då var att styla vår turnébuss. Hela kittet tog vi alltså på oss att styla upp och med det vart den betydligt snyggare.

Är man ute på turné runt hela Sverige så är det helt klart en smart sak att skylta med ert namn på turnébussen. Är man ett litet mindre band så är det självfallet den lilla turnébussen lika viktig. Det spelar ingen roll om man måste ha C eller B-körkort, fordonet är minst lika viktigt att styla upp. Det man kan börja med då är att faktiskt städa upp inuti och vem har sagt att en bil inte behöver se bra ut inuti? Få hjälp från stylingwebben att snygga upp din buss.

  • Börja med att städa grundligt. Det är en arbetsmiljö att sitta i en bil så många timmar som man gör under en hel turné. Missa inte att slita ut extra platser som kan göra mer utrymme för bandets musikutrustning.
  • Som artist är det viktigt att bli inspirerad och ny musik är helt klart bra att hålla koll på. Se därför till att utrusta bilen med ett bra ljudsystem och varför inte välja bra och snygga högtalare?
  • Sätena kan alltid bli snyggare och styla dessa efter era favoriter, samma sak gäller för ratt och växelspak.
  • Ska man sätta igång med stylingen på utsidan så är det helt klart text och tryck som gäller för ett band. Er bandlogo ska synas klart och tydligt. Glöm inte LED-lampor och liknande som kan få er att stå ut ytterligare.

Det finns många stylingtips för den som ska ut på turné och har en egen buss. Glöm inte att styla den efter er bandstil, det blir svårt för personer att lägga er på minne om ni svävar ut för mycket. Exempelvis så skulle en buss för svenska landslaget ha en fotboll och svenska flaggan. Så varför sätta dödskallar på en turnébuss för ett dansband?