När kosan bär åt söder

Det finns inte många länder som är tacksamma att resa med bil i som Sverige. I Norr har vi ringlande väger genom bergslandskapet och i södra Sverige har vi det platta landskapet som bjuder på långt sträckande landsvägar och fantastiska rapsfält. Om vi tar turnébussen till Malmö så kan man räkna med att få se en hel del fantastisk natur. Just därför är det så tacksamt att bi i Malmö. Det är dessutom ett oerhört frodande musikstad, just bluesen är bred här och den som älskar musik har missat något om de inte spelat i Malmö.

Bokskog på Österlen

För många musiker så är Malmö bluesens mecka och också en port för de flesta verksamma musiker. Har man gjort sig känd här så är det lätt att spela diverse bluesfestivaler runt landet. När det gäller dansband så är Lasse Stefanz en stor stjärna i Skåne för både unga och äldre. Det är en klar fördel att bo i Malmö alltså för den som vill spela mycket. Dock är det dyrt och för en musiker är det lätt att prislappen skrämmer en, nya rapporter har visat att bostadspriserna är detsamma i Köpenhamn som i Malmö och därför ses som en dyr plats att bo i, överlag. Men det finns lösningar.

Bo på landet i Skåne

Det är som tidigare nämnt ett fantastiskt ställe att bo på, landsbygden i Skåne är flera av artisternas tillflyktsort för inspiration och meditation. Ulf Lundell sjöng om att han trivs bäst i öppna landskap och har ett vackert hus på Österlen. Ingen stad är det speciellt långt emellan, däremot är det inte så lätt att ta sig från punkt A till punkt B med energin i topp efter en hel kvälls spelning, därför kan man bo på ett hotell Malmö som ligger nära klubben. Det är en smart lösning för den som vill njuta av musiken samtidigt som man får inspiration från landet.